Leeg

Simian wordt een van de grootste online drukkerijen


De uitbreiding van de in 2007 opgerichte online drukkerij Simian, het moederbedrijf van Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone neemt serieuze vormen aan. Het bedrijf is volop aan het bouwen op de 25.000m² grond die vorig jaar is bijgekocht. De bouwwerkzaamheden vinden plaats naast het huidige pand in Westerbroek en er komt schot in de zaak.

De uitbreiding is een logisch antwoord op de groei van het bedrijf, dat zichzelf de afgelopen twee jaar zag groeien van 60 naar 125 medewerkers. In mei 2016 is Simian naar Westerbroek gekomen, van 2000m² naar 10.000m² gegaan en zo verviervoudigd. Johan Wiersema, interne projectleider bij Simian en begeleider van de bouwwerkzaamheden, herinnert zich dat nog goed. ”Dan kom je binnen in zo’n nieuw pand en verwonder je je over hoe groot de ruimte is. Nog geen 3 jaar later barst je bijna uit je voegen”. De extra ruimte is nodig om alle machines onder te brengen en om in de verwachte groei te voorzien. “Wij lopen voorop en passen ons tijdig aan, iets waar Simian bekend om staat en wij als Simians trots op zijn’’, zo eigenaar en oprichter Wouter Haan.

Met de groei wil Simian nieuwe afdelingen opzetten en ruimte scheppen voor 75 banen. Ook wil Simian zich meer gaan toeleggen op grootformaat drukwerk zoals vlaggen, banners, spandoeken en plaatmaterialen. Ook de stijgende vraag naar plexiglas, aluminium en textiel wil Simian met de geplande groei kunnen blijven beantwoorden.
Lees Meer
Leeg