Leeg

1 op de 3 printjes binnen een week kantoorafvalEen kantoormedewerker gooit ongeveer 1 op de 3 printjes binnen een week weg. Als je deze weggooiprintjes achter elkaar legt, zijn ze na een jaar samen hoger dan de Domtoren. Gemiddeld printen mensen op kantoor 30 velletjes per week. Om het milieu te sparen willen de meeste kantoormedewerkers minder printen. Dat blijkt uit onderzoek door GfK in opdracht van Milieu Centraal.* De voorlichtingsorganisatie deelt daarom tips om papier en inkt te besparen.
 
Nederlanders printen vooral om aantekeningen te maken, omdat er geen beeldscherm aanwezig is of om iets aandachtig te kunnen lezen. 4 op de 10 print nog regelmatig e-mails uit. Printen zorgt ook voor frustratie op de werkvloer: de helft van de medewerkers ergert zich regelmatig aan een vastgelopen printer.

Less is more, ook op kantoor
Er zijn genoeg trucs en tips om minder te printen. Zo kun je je beeldscherm instellen voor meer leesgemak en vergaderstukken niet standaard uitprinten, maar digitaal delen. Als de printer op grotere afstand van de werkvloer staat, is de drempel om iets uit te draaien groter. Als je toch ‘moet’ printen, kun je dat wel op een milieuvriendelijke manier doen, namelijk dubbelzijdig. Bij 4 op de 10 kantoormedewerkers staat de printer al standaard op dubbelzijdig ingesteld.

Let ook op je digitale afdruk
Door minder te printen, bespaar je papier (hout) en inkt. Ook digitaal kun je je afdruk beperken. Ga zuinig om met je desktop, laptop of tablet en voorkom onnodig dataverkeer.

Bekijk de tips om slimmer te printen op milieucentraal.nl/slimmerprinten.

*Steekproef door GFK in opdracht van Milieu Centraal onder 1025 kantoormedewerkers.


Lees Meer
Leeg