Leeg

Flex4con voor RookWarmteAfvoer en ventilatie


Flex4con van Colt International uit Cuijk is een nieuwe, gecertificeerde technologie voor de aansturing van natuurlijke RWA-installaties in utiliteitsgebouwen.

Groot pluspunt van de nieuwe aansturing is dat deze ook gebruikt kan worden voor de ventilatie van gebouwen, bijvoorbeeld zorginstellingen en winkelcentra. Met de Flex4con zijn tot wel 900 aparte (brand)ventilatie-eenheden individueel aan te sturen. Hierdoor kunnen gebouwen eenvoudig en volledig naar eigen behoeften geventileerd worden.
Flex4con is een doorontwikkeling van de OPV-aansturing van Colt. Met de nieuwe techniek kunnen zowel bestaande als nieuwe RWA-installaties worden aangestuurd. De primaire functie van het nieuwe controle- en besturingssysteem is de aansturing van (brand)ventilatie-eenheden in geval van brand, maar het is ook mogelijk om gericht te ventileren met deze techniek. Met het systeem kunnen tot wel 900 aparte ventilatie-eenheden (bijvoorbeeld jaloezieën of Rook- en WarmteAfvoer eenheden) worden aangestuurd.

De voorkeuren voor ventilatie zijn bovendien eenvoudig te programmeren en te bedienen. De Flex4con-aansturing, masterboxen en motorboxen zijn met elkaar verbonden door één datakabel, waarbij alle ventilatie-eenheden een eigen IP-adres hebben. Bediening en het instellen van voorkeuren voor het (ventilatie)systeem kan via een tablet of smartphone.


Lees Meer
Leeg