Leeg

Benchmark van ruimte- en werkplekbeheersoftware


Vastgoedbeheer focust meer en meer op de gebouwgebruiker. In deze context heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix onlangs een nieuwe bench uitgebracht. Het biedt een leidraad voor besluitvormers inzake vastgoed en gebouwen die op zoek zijn naar software voor ruimtebeheer, werkplekservices en het welzijn van de gebruikers.

Spacewell, leverancier van FMIS en Smart Building, behoort tot de best scorende leveranciers in de categorie 'algemeen' en in elk van de drie afzonderlijke analysecategorieën in de Verdantix-benchmark.
Het bedrijf is opgenomen in de selecte lijst van leveranciers die uitblinken in analytisch vermogen voor ruimtebeheer, trendanalyse via meerdere maatstaven en het gebruik van gegevens van sensornetwerken. Spacewell behoort ook tot de top van de wereldwijde leveranciers die een uitgebreide oplossing bieden om flexibele werkomgevingen te bevorderen. Ze reiken tools aan om een adequate verhouding tussen bureaus en personeel te bepalen en eenvoudig ruimtes te reserveren via mobiele apps en gebruiksvriendelijke digitale kioskinterfaces.

Tot slot eindigde Spacewell ook bij de beste drie op het gebied van welzijn van de gebruikers. Spacewell haalde deze topscore dankzij zijn oplossing, die op basis van sensorgegevens over vochtigheid, CO2 en temperatuur, automatisch waarschuwingen of regelgestuurde werkverzoeken triggert volgens vooraf ingestelde kwaliteitsparameters.

ʺUit de Productbenchmark over ruimte- en werkplekbeheersoftware van 2019 blijkt duidelijk dat Spacewell sterke functionaliteit biedt op het gebied van ruimtebeheer, werkplekservices en welzijnsanalyse", zegt Ibrahim Yate, Industrieanalist bij Verdantix. "Spacewell biedt uitgebreide analyses voor inzicht in het ruimtegebruik en de trends op het gebied van gebruikerscomfort. Bovendien kan het raakpunten met de bestaande IT-infrastructuur van klanten beperken om de implementatie te versnellen en vergemakkelijkt het de invoering van flexibele werkomgevingen.”

Onderzoeksmethodologie
Het onderzoek analyseert de kenmerken en functionaliteit van vijftien FMIS- en acht gespecialiseerde leveranciers, door middel van een gestandaardiseerd benchmarkingproces. De leveranciers moesten hierbij een beoordelingsvragenlijst invullen, voorbeelden geven van klanten die hun software gebruiken en een live productdemo uitvoeren.


Lees Meer
Leeg