Leeg

Werk maandag dicht bij huis


Maandag 2 september is in heel Nederland de zomervakantie definitief voorbij. De ochtendspits zal daardoor weer zo druk zijn als anders. Enkele dagen geleden gaf NS al aan topdrukte te verwachten in september. In een poging om de verkeersdrukte te vermijden, kiezen veel mensen ervoor thuis te werken. Toch is thuis werken lang niet voor iedereen een goede oplossing. Juist thuis is er veel afleiding, zo blijkt uit het Global Workplace Survey dat is uitgevoerd door IWG.

Uit het onderzoek onder 15.000 respondenten uit 80 landen over de hele wereld bleek dat meer dan de helft (62%) wordt afgeleid door familie die aandacht vraagt wanneer ze vanuit huis werken. De tweede meest voorkomende klacht van thuiswerkers is dat professionele telefoongesprekken worden onderbroken door kinderen, familie en huisdieren (45%).

De vijf problemen waar werknemers het meest tegenaan lopen als zij thuis werken, zijn de volgende:

1. Kinderen of familie die aandacht vragen (62%)
2. Telefoongesprekken die gehinderd worden door kinderen, familie en huisdieren (45%)
3. Moeilijkheden bij de toegang tot kantoorapparatuur (printer, fax, fotokopieerapparaat) (43%)
4. Huishoudelijke geluiden zoals de wasmachine en de vaatwasser (32%)
5. Huisdieren die aandacht vragen (25%)

Werk niet thuis, maar dicht bij huis
Voor werknemers die maandag de verkeersdrukte willen mijden, maar ook de afleidingen van thuis willen vermijden, is er een voor de hand liggend alternatief. “Zoek een flexibele werkplek op, dicht bij huis. Lopend of fietsend sta je nooit in de file.”,aldus Karin Poel, Country Manager van Regus in Nederland. “Dat geldt niet alleen voor mensen in de Randstad. Ook als je in Tiel of Heerlen woont is er een vestiging dicht bij je in de buurt.”


Lees Meer
Leeg