Leeg

Bijzondere objecten verhuizen


Een verhuizing zorgt altijd voor de nodige stress. Met speciale verhuisdozen voor servies, glazen, boeken en garderobe is het verhuizen nog te doen. Veel werk, maar veel past in een doos want alles moet ingepakt worden. Liever geen losse artikelen want die raken eerder beschadigd. Maar bepaalde inboedel is te zwaar of te groot om eenvoudig verplaatst te worden. Dozen mogen maximaal 15 kilogram wegen. Die kunnen gestapeld op een steekwagen nog wel eenvoudig vervoerd worden. Het is wat anders met de zware wasmachine van 60 kilogram, de breekbare plasmatelevisie en de zware eikenhouten kast uit het jaar 1850.

Bijzondere objecten
Bij het verhuizen van bijzondere objecten is het gebruik van goed en stevig verhuismateriaal noodzakelijk. Objecten met een bepaald gewicht dienen met het juiste materieel vervoerd te worden. Er wordt veel gebruik gemaakt van verhuisplateaus die het object iets optillen. Feit blijft dat alles goed beschermd wordt met verhuisdekens. Dekens zijn ook op rol verkrijgbaar zodat u zelfs een piano kunt inpakken. Een gemiddelde vleugel weegt zo’n 350 kilogram. Hetzelfde geldt voor antieke kasten die mogelijk wel uit elkaar zijn te halen, maar daarna nooit meer in elkaar passen. Het is al een kunst om deze via de voordeur naar buiten te rijden. Goede verhuizers zijn deze klussen gewend en hebben een ruime gereedschapskist gevuld met handig gereedschap en hulpmiddelen zoals tiewraps en andere binders.

Verkeerd tillen
De kans op schade bij het verplaatsen van grote en zware objecten is niet het enige risico. Indien je niet over de juiste tiltechnieken beschikt kost het je rug. Tillen is erg belastend voor het lichaam. Bij het tillen van zware voorwerpen worden de spieren aan de achterkant van het lichaam belast. Ook het tillen van lichte voorwerpen kan tot problemen leiden, bijvoorbeeld door een verkeerde houding of door te vaak achter elkaar te tillen. Om uw rug zo min mogelijk te belasten zijn er een aantal tips:

•    plaats voeten rond het voorwerp;
•    plaats het voorwerp zo dicht mogelijk tegen het lichaam;
•    houd de rug zo veel mogelijk recht;
•    buig door de benen in plaats van voorover te buigen;
•    Til niet meer dan 25 kilogram.  

Professionele verhuizers hebben het juiste materieel en beschermmaterialen voor kostbare inboedel. Ze beschikken over de deskundigheid om objecten te verplaatsen. Op basis van de NIOSH-methode is het maximaal te tillen gewicht 23 kilogram, maar dat geldt wel voor een ideale tilsituatie.


Lees Meer
Leeg