Leeg

IBM kondigt eerste Public Cloud voor financiële dienstverleners aan


IBM kondigt de eerste Public Cloud aan, speciaal ontwikkeld voor financiële dienstverleners. De Bank of America is de eerste die gebruik maakt van het platform en er belangrijke applicaties en workloads op zal hosten voor zijn 66 miljoen klanten.

Het nieuwe platform is gebouwd op basis van de specifieke kennis van IBM en Bank of America en is het eerste dat voldoet aan de strikte wettelijke compliance-, beveiligings- en databeschermingsvereisten waaraan de financiële dienstensector moet voldoen. Dat is een hele stap vooruit omdat tot nu toe reguliere Cloud platformen enkel geschikt waren voor de algemene infrastructuur en opslag.

Het platform is gebouwd op de IBM public Cloud met Red Hat Open Shift-technologie. Het biedt de voordelen en flexibiliteit van een public Cloud, maar in een veilige omgeving waar banken hun applicaties en workloads kunnen hosten. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen transacties aangaan met de meest betrouwbare leveranciers die voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Het nieuws komt na de aankondiging van de financiële resultaten van het derde kwartaal, die een versnelde groei van de cloud omzet (+14%) lieten zien. De Cloud omzet van IBM is het afgelopen jaar gegroeid naar $ 20 miljard, waardoor het bedrijf behoort tot de grootste Cloud providers ter wereld. Het bedrijfsresultaat omvat de genormaliseerde omzetgroei (+20%) van Red Hat, dat sinds het eerste kwartaal onderdeel is van IBM door de acquisitie van $ 34 miljard in juli.


Lees Meer
Leeg