Leeg

Weg met de vieze geurtjes op kantoor


Een prettig en efficiënt kantoor zorgt voor tevreden werknemers, en daarmee voor een hogere productiviteit. Nare geurtjes op kantoor kunnen erg hinderlijk zijn en een negatieve invloed hebben op de werksfeer. Vieze luchtjes zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook nog schadelijk zijn voor de gezondheid. Waar de stank ook vandaan mag komen, het is zaak dat de geur snel verdwijnt.

Onderzoek
Verschillende onderzoeken tonen aan dat een aangenaam ruikende omgeving ervoor zorgt dat werknemers sneller en efficiënter werken dan in ruimtes waar geen prettige geur hangt. Ander onderzoek toont aan dat werknemers zelfs minder typfouten maken als zij in een omgeving werken waar het ruikt naar lavendel en citroen. Het is dus duidelijk dat met prettige geuren veel te behalen valt, en het is des te belangrijker dat het op kantoor niet stinkt. Een muffe geur is niet alleen akelig, het kan ook slecht zijn voor de gezondheid. Het kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en allergieën, en het kan longproblemen zoals astma versterken. Het kantoor hoeft niet de hele dag naar bloemen en pepermunt te ruiken, maar een frisse geur is wel belangrijk om prettig en efficiënt te kunnen werken.

Frisse geur
Verschillende kleine ingrepen kunnen de lucht neutraliseren. Door de ruimte goed te ventileren zullen veel vieze geurtjes verdwijnen. Dagelijks even het kantoor luchten kan al bijdragen aan een aangenamere geur. Bij een duidelijke putlucht kan gecontroleerd worden of de afvoer van de keuken of de wc nog wel goed doorloopt. Een verstopte afvoer kan voor een vreselijke stank zorgen. Geurkaarsen, geurstokjes of geursprays kunnen een vieze geur maskeren, maar zullen het probleem niet verhelpen. Als de geur hardnekkig is en niet weggaat met een goede ventilatie, dan is het tijd om specialisten aan het werk te zetten. Een gespecialiseerd bedrijf kan het kantoor ontgeuren, zodat alle geurtjes uit het kantoor verdwijnen. Zo kunnen de werknemers weer werken in een prettig en fris kantoor.


Lees Meer
Leeg