Leeg

Kooiladders als nooduitgang


Een extra vluchtroute kan zorgen voor meer veiligheid van personeel of bewoners, maar kan ook geëist worden door de wetgeving of door de brandweer. Waarom er bij extra vluchtroutes gekozen wordt voor een kooiladder kan meerdere redenen hebben.

Optische veiligheid
Een kooiladder is door iedereen goed zichtbaar. Bewust of onbewust geeft dit bewoners of bezoekers een gevoel van veiligheid. Er zijn mensen die dit soort zaken heel doelbewust scannen als ze ergens nieuw zijn. Omdat kooiladders duidelijk aanwezig zijn, zal dit zeker gewaardeerd worden.

Een vluchtroute aan de buitenkant
Een ontsnappingsroute aan de buitenkant van een gebouw is zeker bij brand een veilige optie. Buiten is er immers geen of minder kans op het inademen van rook. Daarnaast kan het simpelweg zo zijn dat binnen een verdieping lager al in brand staat en er daar dus geen manier meer is om doorheen te komen. Bij meerdere gebouwen aan elkaar kan een kooiladder of bij lagere hoogtes een gevelladder toegang geven tot een lagergelegen gedeelte van de daken. Zo kan men op een andere manier zien te ontsnappen.

Meer dan alleen een kooiladder
Om de veiligheid te waarborgen zal er niet alleen een kooi aanwezig moeten zijn, maar ook het hekwerk rondom de ladder is van belang. Zo zal er aan de onderkant voorkomen moeten worden dat onbevoegden de trap kunnen gebruiken. Bovenaan moet ook voorkomen worden dat men het trapgat in kan vallen. Eveneens zal hier een hek moeten staan om mensen veilig de trap op en af te kunnen laten gaan.

Bij de aanschaf van een kooiladder moet altijd de veiligheid voorop staan. Een kooiladder koop je dan ook niet zomaar. Voor de juiste toepassing zal een kooiladder op maat de meest veilige optie zijn. Bij kooiladderspecialist.nl is er een ruime keuze aan mogelijkheden. De prijzen van kooiladders zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van de lengte en al het extra hekwerk dat men nodig heeft om aan alle eisen die de wet eraan stelt te voldoen. Voor professioneel advies en begeleiding bij de aanschaf van een kooiladder tot de montage van een kooiladder: de kooiladderspecialist weet waarnaar gekeken moet worden.


Lees Meer
Leeg