Leeg

Seminar Veilig databeheer en circulariteit


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per mei 2018 volledig in werking en is voor alle organisaties gaan gelden. Tijdens het seminar worden de eerste maanden na de intreding van de AVG geëvalueerd.

Het NVBA (Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren) is het netwerk voor de informatieprofessional, dat zich in 70 jaar heeft ontwikkeld tot een beroepsvereniging voor het hele gebied van documentaire informatievoorziening. Zij willen middels kennisoverdracht bedrijven inzichten geven hoe zij zicht kunnen voorbereiden op digitale transformatie. Bij digitale transformatie gaat het over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en maatschappij.

Reisswolf zal op donderdag 15 november 2018 i.s.m. het NVBA een seminar verzorgen over “veilig databeheer en circulariteit van papier (bekers, isolatie, toilethygiëne)”, waarbij door interactie met de bezoekers een flinke dosis informatie gedeeld gaat worden. Wij kijken uit naar uw deelname!
Als een van de eerste bedrijven die actief was op het gebied van gegevensbeveiliging is Reisswolf Europees marktleider, met meer dan 68 vestigingen in 27 landen. In Nederland heeft Reisswolf vernietigings- en archiefopslaglocaties in Heesch, Hengelo OV, Wognum en Scheemda. Het dienstenpakket van Reisswolf omvat archief- en datavernietiging, archiefopslag en digitalisering. Bij alle diensten zijn de wet- en regelgeving van de AVG in werkprocessen van Reisswolf verweven.

Wikimedia Nederland verzorgt een lezing tijdens de seminar over “Bedrijfsarchieven en Wikipedia”.
Wikimedia Nederland is onderdeel van de wereldwijde Wikimedia-beweging en zorgt in Nederland voor een omgeving waarin vrijwilligers en organisaties samenwerken om vrije kennis bijeen te brengen en te verspreiden. Wikipedia is het bekendste project van de vrijwilligersbeweging Wikimedia. Echter de Wikimedia-beweging doet meer om zoveel mogelijk kennis vrij beschikbaar te maken voor iedereen. Andere grote en veel geraadpleegde Wikimedia-wiki's (websites) zijn: Wikimedia Commons, Wikidata en WikiWoordenboeken. Wikimedia Nederland verkent momenteel in hoeverre bedrijfsarchieven een rol kunnen spelen bij het verzamelen en vrij beschikbaar maken van informatie en materiaal.


Lees Meer

meer nieuws

Leeg