Leeg

Canon breidt productie flatbedprinters in Europa uit


Canon heeft haar productiefaciliteit in Poing (München, Duitsland) uitgebreid om de wereldwijde productie van flatbed-printsystemen te consolideren in Europa. Op deze wijze wil Canon zowel de schaalgrootte als de effectiviteit vergroten om verdere groei te ondersteunen. Door de flatbed-productie op één locatie en in de buurt van haar inkjet R&D-teams te concentreren, wil Canon toekomstige innovaties versnellen ten gunste van klanten in de markt voor graphic arts en industrieel printen.
 
Op de locatie in Poing produceert Canon al Océ Arizona flatbed-printers, zodat de concentratie van alle productie op één locatie zorgt voor een maximaal gebruik van de expertise op het gebied van inkjettechnologie en de al aanwezige infrastructuur in Europa. Zowel het aantal productiemedewerkers in Poing als het Nederlandse R&D-team in Venlo worden uitgebreid om de verplaatsing van de productie vanuit Vancouver, Canada, te ondersteunen. De verbeterde productielijn, met speciale tooling, routing en klimaatgeregelde faciliteiten voor de assemblage van gevoelige componenten, is sinds eind september 2018 volledig operationeel. Canon streeft ernaar de productie van flatbed-printers met meer dan 30 procent te verhogen en vanaf nu drie Océ Arizona-printers per dag op te leveren.

Sinds de introductie van de Océ Arizona flatbed-printerserie ruim tien jaar geleden, heeft Canon’s voortdurende innovatie op het gebied van flatbed-technologie klanten in staat gesteld om nieuwe omzetstromen te genereren die verder gaan dan signage en traditionele grafische producten. Dit maakt het mogelijk te profiteren van nieuwe trends in maatwerkproductie op grote schaal. Op dit moment zijn wereldwijd zo’n 7.000 Océ Arizona printers geïnstalleerd en één op de vier Océ Arizona-gebruikers is actief met de productie van andere toepassingen dan graphics. Denk hierbij aan geprinte woondecoratie, gepersonaliseerde Verpakkingsmaterialen en producten voorzien van decoratie-elementen. Voor klanten die werken met golfkartonmaterialen of complexe gebogen printmedia, zoals multiplex, introduceerde Canon in 2017 de High Flow Vacuüm optie (HFV) om een hogere productiviteit, kwaliteit en het gebruik van goedkopere media te ondersteunen.
 


Lees Meer

meer nieuws

Leeg