Leeg

Winnaar eerste Event Industry Hackathon bekend


De eerste Event Industry Hackathon vond 31 oktober tot en met 1 november plaats in RAI Amsterdam. 50 hackers, verdeeld over acht teams, kregen 24 uur de tijd om oplossingen te bedenken voor prangende vraagstukken in de evenementenbranche. Het winnende team kwam met hun antwoord op de vraag ‘hoe ziet de toekomst van de eventindustrie er uit’.

Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, matchmaking, beleving en event management zijn tijdens het 24 uurs evenement aangepakt en opgelost. Elke challenge werd ‘gehackt’ door twee teams, bestaande uit experts, wetenschappers, studenten en professionals uit binnen- en buitenland. Eén van de challengers die aan de hackathon deelnam kwam uit Zuid-Afrika. De Hackathon eindigde met energieke presentaties voor de jury, bestaande uit Annemarie van Gaal (entrepreneur en lid van RvC RAI Amsterdam); Gijs van Wulfen (autoriteit op het gebied van innovatie en design thinking) en Jeroen Jansen (voormalig creatief directeur van ID&T en hét brein achter Tomorrowland, Sensation en Mysteryland).

Het winnende concept
De jury koos unaniem voor de oplossing van team ‘From purple to virtual’. Dit team bedacht een concept waarbij modulaire standbouw wordt gecombineerd met ‘Mixed Reality’. Daarmee worden duurzame beursstands verrijkt met een interactieve digitale wereld. De standbouwelementen zijn herbruikbaar en worden met robots vervoerd voor het minimaliseren van externe logistieke bewegingen.Foto (vlnr) winnende team: Marloes Rook, Piet-Hein Koster, Floris de Meyer en Rueben van der Peet


Lees Meer

meer nieuws

Leeg