Leeg

Test met gezichtsherkenning voor snellere stadiontoegang


Seizoenkaarthouders van de Belgische voetbalclub RWD Molenbeek zullen in de nabije toekomst dankzij gezichtsherkenning sneller toegang krijgen tot hun thuisstadion. De pilotfase van dit project zal een jaar duren. Voor dit doel wordt begin volgend jaar een automatische poort geïnstalleerd met camera’s die werken met biometrische technologie van Panasonic.Als fans van de club online hun seizoenkaarten bestellen, hebben ze vanaf nu de keuze om een foto te uploaden. Deze foto wordt vervolgens gekoppeld aan het beeld dat twee camera's maken bij de ingang voor abonnementhouders in het stadion. Hiermee krijgen ze een snellere toegang tot het stadion, via de zogenaamde fast lane. Supporters die hun seizoenkaart op thuisspeeldagen niet bij zich hebben, kunnen zo toch zonder probleem het stadion in. Supporters die geen foto uploaden, kunnen alleen met hun seizoenkaart via de reguliere toegangspoorten naar binnen. Dit is ook het geval als seizoenkaarten worden uitgeleend aan derden. De service is mogelijk dankzij gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic en wordt geleverd door Zetes, dat sinds 2017 deel uitmaakt van de Panasonic-groep. .
 
Betrouwbaarheid
De gezichtsherkenningssoftware is puur gericht op toegangscontrole. Het systeem biedt de seizoenkaarthouders meer gemak. RWD Molenbeek-voorzitter Thierry Dailly: "De hoge betrouwbaarheid van het herkenningssysteem in combinatie met snelle gegevensverwerking stelt ons in staat de controles bij de ingang te versnellen." Zetes CEO Alain Wirtz vult aan: "Dit project is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop wij kunnen profiteren van de innovatieve capaciteiten van de Panasonic-groep, waar Zetes nu deel van uitmaakt. Er zijn talrijke toepassingen voor deze technologie op het gebied van personenidentificatie waarin Zetes is gespecialiseerd. Wij hopen dat dit project ook bij anderen belangstelling voor deze technologie oplevert."
 
Privacybescherming
De scans van de foto’s van de supporters worden opgeslagen op een aparte server van RWD Molenbeek die niet gekoppeld is aan het internet of andere systemen. Alleen geautoriseerd personeel van RWD Molenbeek heeft toegang tot deze data. De verkregen gegevens van de camera’s bij de ingang worden ook niet opgeslagen, waarmee de privacy van de abonnementhouders is gegarandeerd. Het systeem wordt nu nog getest en wanneer begin 2019 de automatische poort wordt geïnstalleerd, zal de effectieve gezichtsherkenning starten.


Lees Meer

meer nieuws

Leeg