Leeg

Konica Minolta bizhub ECO gericht op duurzaamheid


Met bizhub ECO presenteert Konica Minolta een service die bedrijven ondersteunt bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. De dienst is beschikbaar voor alle bestaande  en toekomstige multifunctionele randapparaten (MFP's) van Konica Minolta.

Het servicepakket wordt geleverd met een vooraf ingestelde eco-configuratie van het apparaat, CO2-uitstootcompensatie en samenwerking met Treedom. Dankzij de samenwerking met dit bedrijf wordt er voor elke installatie van bizhub ECO een boom geplant, wat niet alleen ten goede komt aan het milieu, maar ook een sociaal doel ondersteunt door vrouwen in ontwikkelingslanden gelijke kansen te bieden.

Bizhub ECO bestaat uit drie elementen: in de eerste stap optimaliseert een servicedeskundige van Konica Minolta de instellingen van het apparaat voor milieuvriendelijkheid, waarbij blanco pagina's voor kopieer- en scantaken worden verwijderd en er standaard een tonerbesparingsmodus staat ingeschakeld. Daarnaast bevat bizhub ECO een CO2-compensatieprogramma voor het apparaat. Voor elk apparaat wordt de totale uitstoot gedurende de levensduur berekend, waarna de uitstoot middels een gecertificeerd project voor koolstofcompensatie wordt gecompenseerd. Het derde en meest prominente element van bizhub ECO is de samenwerking met het online platform Treedom. Voor elke bizhub ECO-dienst die wordt verkocht, plant een boer één boom op zijn eigen land. Het initiatief is met name gericht op het helpen van vrouwen, zodat zij eigen inkomsten kunnen genereren en het gezin kunnen onderhouden door fruitbomen te planten in boslandbouwsystemen. Bovendien wordt de klant sponsor van de boom. De klant kan dus de groei van de plant online volgen en deze delen met klanten of werknemers. "Het is geweldig dat Konica Minolta zijn klanten in staat stelt deel uit te maken van haar duurzaamheidsinspanningen en hen helpt hun ecologische voetafdruk te verbeteren. Het is nog beter om een stap verder gaan en met name projecten voor sociale en ecologische herbebossing met een gunstige invloed op vrouwen te ondersteunen", legt Jaron Pazi, Country Manager D/A/CH van Treedom Duitsland uit. Om bij relevante stakeholders te benadrukken dat klanten zich inzetten voor het vergroten van de duurzaamheid van hun bedrijf, worden zij voorzien van aanvullende communicatiemiddelen. Met deze middelen hebben zij toegang tot acties om hun bedrijf duurzamer te maken, terwijl tegelijkertijd de organisatorische inspanningen voor het beheer ervan worden beperkt.


Lees Meer

meer nieuws

Leeg