Leeg

Klachten bij verkeerde bureaustoelen


Een ergonomische werkplek is een betere werkplek. Het is van groot belang dat er goed gekeken wordt naar het optimale comfort van de werknemers. Een goede werkplek verbetert de werkprestaties en maakt het werk een stuk lichter. Een goede bureaustoel is daarbij van groot belang. Wanneer het kantoor niet beschikt over het juiste zitmeubilair, kunnen er al gauw klachten ontstaan bij de werknemers. Wij hebben de meest voorkomende klachten door verkeerde bureaustoelen op een rijtje gezet.

Rugklachten
De meest voorkomende klacht door verkeerd zitmeubilair, is altijd rugpijn. Lang zitten vraagt veel energie van de rug. Wanneer de rugwervels niet op de juiste manier worden ondersteund, kunnen er al gauw rugklachten optreden. Dit is finest voor iedereen die een zittend beroep heeft. De klachten kunnen een productieve werkhouding in de weg staan.

Schouderpijn
Wanneer de bureaustoel te laag of te hoog is, moeten de schouders extra worden aangespannen om juist te kunnen werken. Door deze overmatige inspanning, kunnen schouderklachten optreden. Dit kan pijn of overbelasting zijn.

Muisarm
Een muisarm is een veelvoorkomende pijnlijke klacht die werknemers hebben wanneer zij te lang en in een verkeerde houding werken. Een verkeerde bureaustoel kan hier enorm aan bijdragen. De extra spanning in de onderarm is nodig omdat de stoel niet het juiste comfort en gemak biedt.

Nekpijn
Wanneer je de hele dag in een verkeerde houding zit, is nekpijn een veelvoorkomend gevolg. Wanneer de bureaustoel het lichaam niet goed ondersteunt, moet het lichaam meer kracht zetten. Ook de nekspieren worden meer aangespannen. Dit heeft nekklachten als gevolg. Pijnlijke gewrichten en een stijve nek kunnen ook voortkomen uit een verkeerde houding door verkeerd zitmeubilair.

Concentratieproblemen
Niet alleen lichamelijke klachten kunnen een gevolg zijn van verkeerde bureaustoelen. Ook kan slecht comfort zorgen voor concentratieproblemen. Jouw lichamelijke problemen zijn een afleider en het gebrek aan comfort maakt je minder productief.

Het inrichten van de werkplek is dus niet iets wat je licht moet nemen. Zorg ervoor dat je altijd op zoek gaat naar de bureaustoelen die bijdragen aan een fijne, comfortabele en ergonomische werkplek. Het kan een grotere investering zijn, maar dit is het zeker waard! Vermijd vervelende lichamelijke en mentale klachten door slecht zitmeubilair en kies voor comfort.


Lees Meer
Leeg