Leeg

Facilitaire Benchmark Awards 2018 voor a.s.r. en Hogeschool Utrecht


Verzekeringsmaatschappij a.s.r. en Hogeschool Utrecht zijn de winnaars van de Facilitaire Benchmark Awards 2018. Zij hebben volgens de jury met hun facilitaire organisatie het afgelopen jaar respectievelijk de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ geleverd.

De Facilitaire Benchmark Awards 2018 werden gisteren uitgereikt tijdens Benchmark XL, het grootste jaarlijkse benchmark evenement van Nederland. Ruim 130 professionals uit het facilitaire vakgebied kwamen dit jaar bij elkaar in Nationaal Topsportcentrum Papendal om kennis te delen.

Beste Integrale Prestatie
Verzekeringsmaatschappij a.s.r. won voor het tweede jaar op rij de Facilitaire Benchmark Award in de categorie ‘Beste Integrale Prestatie’. De jury constateert dat a.s.r. het zeer uitgebalanceerde karakter van de kosten heeft kunnen vasthouden. Bovendien zijn de facilitaire kosten over bijna de gehele linie lager dan de markt. “Dat is een uitzonderlijk knappe prestatie”, aldus de jury.
Paul Hartenberg, Manager Huisvesting van a.s.r. is blij verrast: “Eerlijk gezegd was dit het laatste wat wij hadden verwacht, de concurrentie was ijzersterk. Ik ben enorm trots op ons team".

De award voor ‘Beste Integrale Prestatie’ is voor de organisatie die zowel een efficiënt ruimtegebruik laat zien, als over de gehele linie een passend kostenniveau bij de geleverde kwaliteit heeft. Ook genomineerd in deze categorie waren de gemeente Utrecht en het UWV.

Meest Verbeterde Prestatie
Hogeschool Utrecht leverde volgens de jury met haar facilitaire organisatie het afgelopen jaar de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ ten opzichte van het voorgaande benchmarkjaar. De jury ziet de effecten van de grootschalige herhuisvestingsplannen van Hogeschool Utrecht duidelijk terug. Hoewel het aantal medewerkers en studenten vrijwel gelijk bleef, daalde het aantal vierkante meters met ruim 21%. “Ondanks de hogere bezetting van ruimtes is de Hogeschool er in geslaagd om de kosten te laten dalen, terwijl op sommige punten de kwaliteit juist verbeterd is”, aldus de jury.

 


Lees Meer

meer nieuws

Leeg